Голямото семейство

Контакти: София, кв. Лозенец, ул. Плачковица №11 / Тел.: 02/868 82 95
E-mail: info@goliamotosemeistvo.com
Сподели:
Начало

Участници 2016

Увеличи размера на текста Намали размера на текста Изпрати на приятел

семейство
Гаврилови от Сандански


Здравейте,

Казвам се Георги Батев, на 29 години, роден в гр. Сандански. Имам огромното удоволствие да Ви запозная с едно много специално за мен семейство – моите съграждани сем. Гаврилови.

Казват, че да бъдеш учител, не е само професия, това е призвание, титла, която не всеки успява да спечели и която не всеки заслужава. Мама Васка обаче, както я наричаме всички нейни познати е дългогодишен учител по математика и информатика в Гимназия „Яне Сандански". Безупречна както в професията, така и в отглеждането и възпитанието на трите мъжки ангелчета – Ицко (9 години), Ванката и Гошката (5 години). Три невероятни деца, бликащи от енергия. Христо, като най-голям е тарторът на групата – невероятен плувец и силен ученик, наследил математическата дарба на майка си. Георги и Иван – близнаците, които разтопяват сърцето ми като ги видя. Ще ме попитате защо? Няма как да е другояче – изключително хармонични деца и доста остроумни за крехката си възраст.

Трябва да отбележа, че колко и добра майка да е, мама Васка не би се справила без огромната помощ на своя съпруг Антон, както аз го наричам – бате Тони. Смея да твърдя, че не съм виждал по-отдаден човек на семейството си. Човек, залагащ на принципа – Дела трябват, а не думи.

Семейство Гаврилови, освен дългогодишни приятели на моите родители, успяха да се превърнат и в мои близки приятели. Времето, прекарано във футболни мачове с малчуганите, ме зарежда с положителна енергия и ме кара да преосмисля съществените неща в своя живот.

Житейският път на сем. Гаврилови, перипетиите, през които преминаха и волята за борба ми служат като показно, за това, че нищо в живота не идва даром и винаги трябва да вярваш в себе си. Рано или късно, успехът те обгръща.

Казвам тези неща, защото кака Васка (както наричам майката) се подложи два пъти на ин витро процедури, но си заслужаваше. Днес, когато погледне своите три ангелчета, тя разбира смисъла на своята борба и осъзнава, че е героиня. Както обичам да казвам – „Не се гаси, туй що не гасне." Волята, която притежава тази жена, никога не ще угасне – люта македонка и горда българка.

Отправям призив към всички участници, читатели и организатори на националната кампания „Голямото семейство 2016" – нека положим усилия и се опитаме да бъдем единни, упорити и добросърдечни като сем. Гаврилови. Разковничето на нашето общо съществуване като народ се крие точно в тези три неща.

Нужно ни е! От нас зависи!


Към списъка »


Архив: Участници 2013 Участници 2014