Голямото семейство

Контакти: София, кв. Лозенец, ул. Плачковица №11 / Тел.: 02/868 82 95
E-mail: info@goliamotosemeistvo.com
Сподели:
Начало
За инициативата

За кампанията

Увеличи размера на текста Намали размера на текста Принтирай Изпрати на приятел

Силно обезпокоени от наблюдаващото се, особено драстично в последно време, намаляване на българското население и най-вече от официално изнесената тревожна статистика за ниския брой на родените българчета през изминалата 2015 г., ние от фондация "Голямото семейство" организираме ежегодна национална кампания за популяризиране у нас на многодетния семеен модел „Голямото семейство”. Кампанията се провежда под егидата на българския президент.

 ЦЕЛИ И ПРОВЕЖДАНЕ НА ИНИЦИАТИВАТА

За огромно съжаление, семействата в България с повече от две деца са екзотична рядкост и нерядко будят съжаление, и дори недоумение, от страна на обществото. Причините за това са много, както от икономическо, така и от социално-етично естество, но ние смятаме, че въпреки трудностите, с които ежедневно живеем и се борим,  децата остават нашето най-голямо богатство. Затова считаме, че тяхното раждане, отглеждане, образование и възпитание трябва да са приоритет на всички граждани, институции, организации и фирми в страната. Искрено се надяваме, че като покажем примера на семейства, отглеждащи достойно и с любов своите 3 и повече деца, ще направим съществена крачка в промяна на възгледите на българските родители и цялото общество по тази толкова болезнена и важна тема.

За целта обявяваме старта на мащабна инициатива за номиниране на най-достойните и заслужили признание български многодетни семейства.

На 11 май 2016 г. ще се състои заключителната част на инициативата – тържествено връчване на наградата „Голямото семейство на 2016 година” и бал на многодетните български семейства. Едно от тях ще бъде наградено на официална церемония и ще бъде определено за заслужил носител на званието „Голямото семейство” на годината. За всички семейства, приели участие в инициативата, са предвидени предметни награди от организаторите и участващите спонсори.Нагоре