Голямото семейство

Контакти: София, кв. Лозенец, ул. Плачковица №11 / Тел.: 02/868 82 95
E-mail: info@goliamotosemeistvo.com
Сподели:
Начало

Участници 2016

Увеличи размера на текста Намали размера на текста Изпрати на приятел

семейство
Граматиков-Лернер


Здравейте,

Радвам се, че и тази година имаме възможност да участваме в инициативата!

Ето и дописаната история на семейство Граматиков-Лернер:

Децата растат, а с тях и нашите изживявания. След майчинството решихме таткото да остане вкъщи и да поеме ежедневните грижи за децата, а аз се захванах с работа и учене. Уча задочно информатика и паралелно работя. Въпреки многото задачи, покрай деца, къща и работа, намираме време и за доброволен труд. Организираме помощ и езикови курсове по немски за бежанци. Каките подкрепят червеният кръст, а аз полицията. 

 

Антониа премина успешно първия си изпит за жълт колан по джудо. За жалост Теодора не можа да се включи, тъй като беше със счупена ръка. Джудото е чудесен спорт, учи на дисциплина, уважение. Треньорката им е невероятен човек, който се занимава с децата от сърце. Радвам се, че я познаваме и че точно тя обучава децата ни. В червеният кръст работят много доброволци, на различна възраст. Справят се чудесно с децата и те посещават седмичните срещи с желание. Учат се да помагат на пострадалите в различни ситуации, посещават болници, централата за бърза помощ. Вълнуващо е да научиш ново и полезно от децата си. Покрай тях и ние се чустваме подготвени за някои изненади. Другата им страст е готвенето. Веднъж седмично ходят на готварски срещи, където се учат да готвят, сервират и уважават храната. Приготвят екзотични ястия от цял свят, опитват нови плодове и зеленчуци. За наша радост често имаме възможността да се насладим на уменията им, когато се развихрят и в нашата кухня. Въпреки натоварената програма, остава и достатъчно време за училище. Добри ученички са и ходят с желание на училище. Тази година са 4-ти клас, който е много важен тук за кандидатстване в гимназията. Откоро имаме и ново хоби - катеренето. 

 

Хобито на малките е мятане на храна и играчки. Много обичат да ровят в пясъка, да тичат и мама да ги гони. 

 

Да не забравя и батковците. Петер завърши гимназията и ще започва работа в армията. Кристоф завършва тази година и ще бъде счетоводител. И двамата са социално ангажирани с различни проекти, някои от тях свързани с бежанците.


Към списъка »


Архив: Участници 2013 Участници 2014