Голямото семейство

Контакти: София, кв. Лозенец, ул. Плачковица №11 / Тел.: 02/868 82 95
E-mail: info@goliamotosemeistvo.com
Сподели:
Начало

Участници 2016

Увеличи размера на текста Намали размера на текста Изпрати на приятел

семейство
Златеви от Попово


Здравейте!

 

Ние сме сем. Златеви от гр. Попово. С огромно желание и нестихващ ентусиазъм се включваме в страхотната инициатива „Голямото семейство“.

 

Казвам се Райна Златева. Обичана майка и съпруга. Като всяка жена мога да разказвам много за семейството си. Знам колко важна съм за съпруга ми и за трите ни прекрасни деца, но няма да говоря от тяхно име. Най-ценно и най-честно ще е да разкажа как всички те ме карат да се чувствам и защо в моите очи те са най-красивият подарък от живота. Те не са в моето сърце. Те са сърцето ми. А никой не може да живее без сърцето си, нали?

 

Ще започна с Мъжа с главно „М“, Златин. Няма по-подходящо име за него. Златен е във всяко отношение. От 2003 г. до днес всеки ден доказва правилния избор, който и двамата направихме преди години. Не е съвършен. Не знам какво щях да правя, ако беше. Знаете кога предаността, любовта и доверието са подложени на изпитание – когато стане трудно, когато нещата в живота от розови преминат в гамата на сивото, когато човек е изплашен и несигурен. Вероятно за децата ни през годините съм била майка-супергерой, но като всички живи хора съм имала тежки моменти, битки за добро здраве, борби за живот. Златин не се провали в мисията да се грижи за нашите деца докато се възстановя напълно. Той направи много повече. Вместо да бъде рамо, на което да се облегна, той стана стимул, вдъхна ми кураж и ми припомни коя съм. Няма по-ценно нещо в живота от това да те върнат към теб самата. Всеки ден съм му благодарна за това.

 

Анна. Първото чудо в нашето семейство! За крехките си 11 години, размахът на нейната мисъл е изключителен. Има най-добрите очи на света и сърце, което може да побере цялата вселена. Мога да разкажа за успехите й в училище, за състезанията, които печели, за помощта, която безрезервно ми оказва в грижата за другите две чудеса, за отговорното й отношение към живота по принцип. Мога да говоря за красивото й лице, за усмивката, за талантите й, и за момичешките й тревоги. Но най-важното нещо, което трябва да знаете за това малко момиче е, че е човек. Не сме я възпитавали в съвършенство, а в човещина. Гордеем се с нея и наблюдаваме трепетно всяка крачка, която извървява в живота си.

 

Мария е мечтателката в нашето семейство. Съчетанието между стремежа й към познание, глада й за пътешествия и креативната й детска мисъл ни подмладява всеки ден. Способността й винаги да влива доза свежест в родителските ни вени я прави толкова специална. Трудолюбива и любознателна е с лекотата на вятъра, а успехите й в училище са само малка частица от амбициозния й детски план за живота. Само на 9 е, а мечтае за Париж, за полъха на други далечни земи, за морето. Мария е доказателство за това, че можем да научим от децата си много повече, отколкото те от нас. Тя превърна родителството във вълнуващо пътешествие, в което нямаме търпение да разберем какво още предстои.

 

Винаги сме го искали, но лекарите посъветваха да не го очакваме. Както често става в живота най-хубавите неща се случват изненадващо. Случи ни се Александър! Най-усмихнатото и лъчезарно момче под слънцето. Този очарователен малък господин е на почти 3 годинки и всяка секунда от тях е магия. От него научихме, че Вселената има план за всеки от нас и поднася събитията в живота ни в най-подходящия, в най-правилния момент. Научихме още, че сърцето на родителя няма размер, няма обем, няма предел. В него се събират цялата любов на света заедно с всички страхове, всички красиви спомени, музиката на детския смях, тревогата от детските сълзи и винаги има място за още.

 

Да си родител е ако не най-трудната, то е най-важната професия в света. Жалко, че не влиза в професионалната автобиография при търсене на работа. Родителството изгражда човека, помага му стане по-организиран, отговорен, гъвкав към промените, издръжлив на стрес и развива умение за работа в кратки срокове. Съпругът ми Златин използва умело наученото в неговата „странична“ работа. Неотдавна стартира собствен бизнес в сферата на дървообработването и нямам съмнение, че ще успее да постигне заложените цели и заслуженото удовлетворение от труда си. В помощ на семейния бюджет се включвам и аз, като работя почасово във фирмата на моите родители. Вярваме, че упоритостта в професиите, които сме избрали, ще обогати нашите деца и ще им даде пример в трудолюбие, отговорност и честност.

 

Това е нашето семейство днес. Знаем, че най-интересното тепърва предстои.


Към списъка »


Архив: Участници 2013 Участници 2014