Голямото семейство

Контакти: София, кв. Лозенец, ул. Плачковица №11 / Тел.: 02/868 82 95
E-mail: info@goliamotosemeistvo.com
Сподели:
Начало

Участници 2016

Увеличи размера на текста Намали размера на текста Изпрати на приятел

семейство
Цветанови от Годеч


Здравейте, от нашето Голямо семейство - Цветанови от гр. Годеч!

 

И тази година ще участваме в инициативата с най-голяма радост, защото мисля, че в условията на демографската катастрофа в страната е много важно да се покаже примерът на всички прекрасни български семейства с три и повече деца. И искам да поздравя организаторите, които въпреки трудностите не се отказват, и за пореден път ще ни удостоят с честта да станем част от това страхотно събитие!

Както знаете, ние сме първите носители на титлата "Голямото семейство"... Титла, която ни донесе много радост, но и огромна отговорност, да покажем, че наистина я заслужаваме. И да - да имаш 5 деца не е въпрос само да ги създадеш и да им осигуриш прехраната, иска се много повече - ежедневен труд да ги възпиташ в отговорност и човечност, в любов към знанието, в любов към природата, към ближния:да ги научиш, че нищо в живота не се дава даром и е нужно много труд и постоянство, за да се постигнат успехи... И да отделиш всеки ден внимание на всяко дете поотделно, за да се чувства то обичано, да откриеш неговите таланти и да го насърчиш, за да може да расте уверено и когато порасне да реализира своя уникален потенциал, да намери своето призвание в живота и да се почуства истински човек. Не е лесно наистина, но с повече желание нещата се получават... А когато домът ти е пълен и сърцето ти е пълно... Чувствам се истински щастлива, че имам точно тези деца, които наистина обичам безусловно и няма и един миг, в който да се съмнявам, че съм взела правилното решение да родя 5 деца, а ето ги и тях:

Антонио е на 15 год., ученик в 9-ти клас, в 33 ЕГ "Света София" изключително отговорен и принципен, тих и скромен. Научен от малък на труд, той най-много помага в отглеждането на братята и сестрите си, може да се разчита изцяло на него във всеки един момент. Сега, когато отиде да учи в големия град, отново показа, че може да му се има пълно доверие. Неговата страст е футбола и тренира усилено.

Мартин е на 12 год., ученик в 6-ти клас, много усмихнат и позитивен, много креативен и успяващ да се справи с всички задачи. Отново научен да се грижи за по-малките братче и сестрички, особено вечер, обича да им чете книжки и да играят заедно на компютъра. Той също обича футбола и тренира в местния отбор.

Цветомир е на 7 год., ученик в 1-ви клас. Невероятно слънчево и любвеобвилно дете, с уникална чувствителност и способност да огрява всяко пространство. С неговия чар и красота участва в реклами и фотосесии... Оказа се и доста ученолюбив, справя се отлично в училище и определено ходи с най-голямо удоволствие. Обожава сестричките си и най-много обича времето прекарано в игри на двора. Отскоро тренира тенис на корт.

И накрая близначките Анита и Сиана - на 4 год. Те са нашите принцеси, нашата най-голяма радост, сбъднатата мечта за момиченце (и то по 2)... Въпреки че са близначки, са доста различни - Анита е палава, обича музиката, да танцува и пее, и обожава да реди пъзели и да играе на компютъра, Сианка е кротка и внимателна, обича да играе с кукли и да подрежда, и обожава да помага на мама в домакинството. Много са самостоятелни, вече са в първа група в детската градина.

За нас мама и тате няма какво толкова да се пише, ясно е, че сме един "екип", помагаме си и се подкрепяме, имаме си безрезервно доверие, защото единствено заедно можем да се справим с това огромно предизвикателство - да направим от тези деца отговорни личности. Не е никак лесно, трудностите са доста, но пък е прекрасно дома ти да е изпълнен с детски смях, сутрин да виждаш рошавите главици и да чуеш "Мамо, обичам те", по 5... Това е от нас.

Силно се надявам да "заразим" с примера си и други семейства да се решат да имат повече деца, тук в България!


Към списъка »


Архив: Участници 2013 Участници 2014