Голямото семейство

Контакти: София, кв. Лозенец, ул. Плачковица №11 / Тел.: 02/868 82 95
E-mail: info@goliamotosemeistvo.com
Сподели:
Начало

Новини

Увеличи размера на текста Намали размера на текста Принтирай Изпрати на приятел

Официален старт на „Голямото семейство”

На 15 март, на официална среща с медиите в пресклуба на БТА бе обявен старта на първата национална кампания „Голямото семейство”. От страна на организаторите и партньорите на инициативата присъстваха Радина Велчева от фондация „Искам бебе”, Петя Лечева – главен редактор на сп. „Кенгуру”, Весела Захариева, редактор в списанието и Румяна Караджова от проекта „Мулти мама” за взаимопомощ между многодетните семейства. В залата присъстваха и няколко многодетни семейства, които разказаха за част от предизвикателствата и радостите в своето ежедневие. На срещата бяха изнесени тревожните статистически данни за все по-намаляващия брой на родените деца у нас, както и за преобладаващото нежелание на българските семейства да имат повече от едно дете.  
Според организаторите, с кампанията „Голямото семейство” може да се извърши важна крачка в посока промяна на обществените нагласи спрямо предпочитания семеен модел и по този начин да се забави и дори обърне тенденцията за демографски спад на населението.
Кандидатури на желаещите да участват в инициативата многодетни семейства, вече се приемат на адрес: info@goliamotosemeistvo.com. Припомняме ви, че можете да изпращате своите представяния под формата на кратки истории, придружени със снимков материал най-късно до 15 април 2013 г.

Към списъка с новини »

Нагоре