Голямото семейство

Контакти: София, кв. Лозенец, ул. Плачковица №11 / Тел.: 02/868 82 95
E-mail: info@goliamotosemeistvo.com
Сподели:
Начало

Новини

Увеличи размера на текста Намали размера на текста Принтирай Изпрати на приятел

Приключва третата поредна инициатива „Голямото семейство”

Приключва третата поредна инициатива „Голямото семейство”

 

под патронажа на президента на Република България

Росен Плевнелиев, който ще връчи наградата “Голямото семейство на 2016 г.”

 

На 11 май 2016 г. от 16:30 ч. в Администрацията на Президента ще се състои заключителната част на тазгодишната кампания “Голямото семейство”. Инициативата се провежда под патронажа на държавния глава, който лично ще връчи на победителите наградата „Голямото семейство на 2016 г.”.

 

Над 30 семейства с общо 115 деца се включиха тази година в кампанията „Голямото семейство на 2016”. За пореден път най-много от включилите се семейства са тези с по три деца, а най-многобройни са четири семейства с по пет деца. Най-голям е броят на семействата от София, като има кандидати и от Плевен, Варна, Велико Търново, Перник, Враца, Бургас и много други места.

 

Кампанията „Голямото семейство” е национална инициатива на списание “Кенгуру”, фондация “Искам бебе” и проект “Мулти мама”, обединени във фондация “Голямото семейство”, в подкрепа на многодетния семеен модел. Целта на инициативата е трайна промяна в положителна посока на обществените нагласи в България спрямо семействата с три и повече деца, които биват отглеждани отговорно в пълноценна семейна среда. Тревожните статистически данни за все по-намаляващия брой на родените деца у нас, както и за преобладаващото нежелание на българските семейства да имат повече от едно дете са основният мотив на организаторите да провеждат инициативата, която се превърна в ежегодна обществена кампания.   

 

За повече информация: www.goliamotosemeistvo.com

Към списъка с новини »

Нагоре