Голямото семейство

Контакти: София, кв. Лозенец, ул. Плачковица №11 / Тел.: 02/868 82 95
E-mail: info@goliamotosemeistvo.com
Сподели:
Начало

Участници 2016

Увеличи размера на текста Намали размера на текста Изпрати на приятел

семейство
Савови от Ихтиман


Здравейте!

За инициативата "Голямото семейство" научих от фейсбук и реших и ние да се включим. Аз съм Албена Савова и съм щастлива майка на три прекрасни деца - Петя Савова, на 17 години; Габриел Савов, на 5 годинки и половина и малката Магдалена Савова, която много скоро ще навърши 4 годинки.

С моя съпруг Камен Савов (род. на 04.08.1973 г.) се запознахме, когато бяхме на 18 години, студенти в Хранително-вкусовия институт в гр. Пловдив. След завършването на 5-годишното ни обучение се оженихме и се преместихме да живеем в гр. Ихтиман – това е родното място на моя съпруг (а аз съм от град Ямбол).

Почти една година след нашата сватба, на 18.03.1999 г. се роди нашата първородна дъщеря Петя. За съжаление, тя се роди в края на 7-ми месец и, като недоносено дете, изискваше повече грижи и внимание. Имаше доста трудности в нейното отглеждане, поради по-честото й боледуване.

Петя е изключително умно, слънчево, красиво и любознателно дете. Когато беше на почти 6 години, един ден просто ни смая, след като разбрахме, че тя знае наизуст календара на 2005 г. - ние казвахме произволна дата от някой месец, а тя ни отговаряше кой ден от седмицата е тази дата. От мъничка много обича числата и любим предмет в училище й е математиката.

Дълги години не се престрашавах да имам второ дете поради трудностите, които имах с първото и поради страховитото ми първо раждане.

Така минаха повече от 10 години, докато почувствам, че съм готова за втора рожба. Да, но бебето не идваше. Почти 2 години минаха, докато отново усетих щастието да стана майка. Имах изключително позитивно и щастливо раждане (въпреки че отново щеше да се случи преждевременно раждане, но благодарение на помощта на един много добър АГ лекар, всичко приключи нормално). На 25.11.2010 г. се роди сладкото ни съкровище - синът ни Габриел Савов. Много исках син и съдбата ни го даде. За съжаление, за втори път не можах да кърмя, а толкова много желаех това да се случи.

И знаех, и не знаех, че много скоро съдбата щеше да ни направи трета приятна и красива изненада. Точно година и 5 месеца след второто ми раждане родих третото ни детенце. Пожелах си отново момиченце и го имах. И третото ми дете бързаше и искаше да се роди по-рано. Почти 5 месеца прекарах на легло (за задържане) и на 05.05.2012 г. се роди третото ни съкровище - сладуранката Маги.

Като малка никога не съм си представяла, че ще бъда майка на три деца, но винаги много съм харесвала и мечтала да имам близнаци. Днес отглеждането на двете малки породени деца е досущ като това на близнаци :)

Вече сме петчленно семейство и смело мога да заявя, че това е наистина най-най-хубавото нещо, което ми се е случвало.

ДЕЦАТА СА БОГАТСТВО. Разбира се, изискват и грижи, и внимание, и много безсънни нощи, и финанси, и... още много неща. Но обичта и радостта, която те ни дават е незаменима. Вкъщи винаги е шумно и весело. И никога не е скучно, никога! Просто няма време човек да скучае :) Но на нас така ни харесва. Понякога се чудя дали да не си родим и още едно бебе :)

Радвам се, че с моя мил и сладък съпруг винаги сме на едно мнение относно възпитанието на децата ни и безкрайно съм щастлива, че той е много грижовен, много добър и много любвеобвилен баща. Много си го обичам.

Заедно с него работим в частна фирма в сферата на търговията и това ни позволява да имаме гъвкаво работно време. Абсолютно сами отглеждаме децата си и винаги сме разчитали на собствените си сили.

Преди години не вярвах на фразата, че „две деца се гледат по-лесно от едно”, но е факт. Днес дори бих казала, че: „три деца се гледат по-лесно от две”.

Толково ми е хубаво с три деца, че дори и не мога да си помисля как бих живяла с едно или само с две. Пожелавам на много български семейства да бъдат класическия вариант на семейство - с три деца.


Към списъка »


Архив: Участници 2013 Участници 2014