Голямото семейство

Контакти: София, кв. Лозенец, ул. Плачковица №11 / Тел.: 02/868 82 95
E-mail: info@goliamotosemeistvo.com
Сподели:
Начало

Участници 2016

Увеличи размера на текста Намали размера на текста Изпрати на приятел

семейство
Сергилови от София


Здравейте отново!

 

За времето от първото ни участие в кампанията ‘’Голямото семейство’’ до сега нашето семейство се увеличи. Е, не, не по брой, а на ръст.

Децата ни нетърпеливо и стремглаво, като цветя търсещи слънцето се устремиха нагоре, нагоре. Пораснаха номерата на обувките им, тежестта на ученическите раници, размера на мечтите… От малки мъхнати пиленца се превръщат в смели летящи същества, обичащи и неподвластни на гравитацията.

Нека се представим отново.

Ако бяхме експонати в музея на изчезващите видове, ето какво щяхте да видите в нашето кътче.

Вратата отварям аз – майката, едновременно Кралица и Пепеляшка. Казвам се Иванка, на 40, държа си бургаската рибешка опашка в гардероба, мириша на сладкиши, кафе и канела, защото у дома обикновено обитавам кухнята. Когато не свещенодействам там ходя на работа в шивашкото ателие на млада, талантлива дизайнерка. Аз съм храбрата шивачка и всичко ми е под конец!

Възцарен в хола ще видите и Негово Величество Лъвът в семейната джунгла. Бащата, мъжът, който едновременно носи корона и куфар с инструменти – Димитър, на 40, от София. Той е майстор! Може всичко. И го прави. Не случайно фирмата, в която сега работи носи името "Трон". Неуморно снабдява семейната трапеза с насъщния и семейното гнездо с нежност.

Ето го и батко! Даниел. Най-големият! От тази година пълнолетен млад мъж на 18. Все още има да учи още година в СПГЕ "Джон Атанасов" и да бори микропроцесорните технологии с хъс и поялник. Запален по здравословното хранене, фитнеса, музиката, рисуването, аниметата и куп други неща, които майка му не може да произнесе.

После ще се спънете в загадъчния син поглед на Кристиян. На 16 е и е специален, защото по него броим годините от новия век. Когато не скита свеж на олимпиади по английски език и не рисува усмихнати котки, ходи на училище в СОУ "Братя Миладинови". Геймър, сладур, кей-поп фен и страстен любител на японската реч и кухня. Може да стане акробат, японец, изобретател, но за сега прилежно се грижи за сестра си.

Да, ето я и нея! Сестричката! Катрин, на цели 9 години. Беб, бейби, бебче, Кат. Гушливото същество, което ще познаете по голямото сърце, което носи и което рисува навсякъде. Тя не иска да порасне, но е най-голямата сред нас като ги разпери тия нейни криле. Всички обичаме там да се подслоним като стане студено и трудно, да пием от топлите й бузки и да се смеем с бисерните й думи. Всеки ден носи тежката си раница до кварталното школо, чете, пише, смята, но най обича смело и неуморно да пори дълбоките води на училищния басейн. Дали ще стане фризьор или плувец само времето ще покаже, но до тогава също тъй неуморно ще продължава подражава на братята си във всичко.

Те, тримата, са досущ като в онази народна песен за двата бора дето расли и помежду им Елица сестрица.

Песен. Такъв е животът ни. Има от всичко, височини и спадове, дълги куплети и възторжени припеви, шепоти, задъхване, туптене. Ритъм. На пет сърца. На пет вселени.

За малкото семейство Сергилови беше чест отново да бъде част от кампанията "Голямото семейство"!


Към списъка »


Архив: Участници 2013 Участници 2014