Голямото семейство

Контакти: София, кв. Лозенец, ул. Плачковица №11 / Тел.: 02/868 82 95
E-mail: info@goliamotosemeistvo.com
Сподели:
Начало

Участници 2016

Увеличи размера на текста Намали размера на текста Изпрати на приятел

семейство
Тончеви от София


Здравейте,

 

Реших отново да участвам в Голямото семейство, тъй като напоследък ми е тъжно и трудно. Да, за голямо съжаление Многодетното семейство не е само веселие и смях, а и голяма отговорност, напрежение и ангажираност.

След появата на третото ни дете веднага осъзнах, че е невъзможно или доста трудно да работя на постоянна работа, затова създадох фирма за реклама. Но това пак не е лесно. Особенно зимата - на пръв поглед ходеха и тримата на градина, но това се случваше толкова малко дни, по-често някой беше болен вкъщи.

Ако отидеха и тримата, то тогава или аз, или мъжът ми се разболяваше - много трудно.

Сега когато малкият Ачо е на 3 г., а големите близнаци Иван и Стефи са на почти 7 г., разбрах колко е голяма отговорността и грижата за тези три дечица.

Как никой даже в детската градина не те разбира, че се налага да работиш за прехраната на семейството, а във всеки момент могат да ти звъннат от градината и ти да тичаш, за да прибереш някого...

С цялото си сърце искаш да ги подсигуриш да задоволиш всичките им нужди - дрехи, играчки, уикенд забавления..., а си поставен в трудни условия в нашата държава.

За огромна мъка България не помага по никакъв начин семействата с повече деца, не срещам нито разбиране, нито помощ, нито съчувствие.

А напротив, по паркове и градинки се случва да тичам след тях между хората, но това никой не впечатлява.

Пътували сме много с трите деца в Европа и Мароко и навсякъде другаде се чувствахме по-добре отколкото в България.

Обичам си родината, но ако излезе вариант за работа в чужбина ще ги взема тримата в колата и ще заминем. Инстиктивно човек търси по добър живот, спокойствие, ред и ЩАСТИЕ!!!

Съжалявам, че съм малко песимистична този път, но живота е такъв какъвто е!

Все пак всеки ден си повтарям, че ние сме по богати от другите хора защото имаме три слънца - Иван, Стефи и Ангел!


Към списъка »


Архив: Участници 2013 Участници 2014