Голямото семейство

Контакти: София, кв. Лозенец, ул. Плачковица №11 / Тел.: 02/868 82 95
E-mail: info@goliamotosemeistvo.com
Сподели:
Начало

Участници 2016

Увеличи размера на текста Намали размера на текста Изпрати на приятел

семейство
Христови от Враца


Здравейте, приятели от Голямото семейство!

За втори път имам удоволствието да ви представя едно щастливо многодетно семейство - това на моите близки роднини Силвия и Емил Христови от Враца.

Силвия и Емил имат три прекрасни деца - Симона, Кристиан, Елица.

Силвия  е детска учителка на малчугани в детската градина. Тя обича професията си много, макар че е трудна и напрегната. Силвия е позитивен и усмихнат човек и това я прави прекрасен педагог- децата я обичат и слушат.

Определено учителската професия е нейното точно място - с усмивка и нежност успява да приласкае дори най-буйните дечица. А това не всеки педагог го умее.

Колкото и да е уморителен денят в работата й, вкъщи я чакат още трима малчугани и тя всъщност е постоянно заобиколена от деца... много деца. Вместо да я натоварва, това я прави щастлива и удовлетворена. Изключително спокоен и ведър човек е, успява да намери винаги точните думи и да накара децата си да се чувстват специални и значими.

А и е прекрасен кулинар и често радва семейството си с чудни вкусотии.

Таткото Емил работи в затвора на град Враца. Работата му е много тежка и напрегната психически и семейният уют е нещото, което му помага да се почувства щастлив след изморителен работен ден.

Той има хоби, което в годините е успял да превърне в своя допълнителна професия - прави чудесни мебели и по този начин носи красота и в много други домове.

А сега за децата... За тях може да се изпише цял роман, защото постоянно измислят нови и нови забавления и, разбира се, весели детски пакости. Но нали затова са деца!

Симона е на 11 години. Тя е вече голяма и разумна и много помага на мама в отглеждането на малките, в домакинството. Но за нея училището винаги е на първо място. Вече е пети клас и е отлична ученичка. Обича да пише разказчета и стихове. Но нещото, което я прави уникална, е прекрасният й глас. Мони ходи на уроци по пеене, за да развива тази своя дарба. Често участва в градски концерти и инициативи, пее и солово, и с други деца. Наистина има невероятен глас и с много труд и усилия успява да върви напред и нагоре в това поприще. Често на семейни сбирки ни пее и ни радва.

Криси... ах, този Криси! Той е на почти 7 години и е  палавникът в семейството, точно както се полага на единственото момче. Вечно тича, скача, прави белички - понякога малки, друг път и по-големи. Но слуша мама и тате и знае кога трябва да спре.

Криси наесен ще е първокласник. Няма търпение и често говори за училище. Отсега си личи, че ще е добър в математиката - смята наум бързо и то с големи числа. Вече може и да чете.

И е най-добрият батко за малката си сестричка - защитава я и я пази, когато играят навън.

Криси обича народните танци и в детската градина винаги е бил сред най-танцуващите деца. И в училище ще продължи с това си занимание.

Като всички момчета обича футбола, количките и компютърните игри. Но отсега си знае, че в първи клас няма да има много време за тези занимания.

Най-малкото дете в семейството е Елица. Ели е най-усмихнатото и жизнерадостно дете, което можете да си представите. От малка си е такава- рядко можеше да я чуе човек да плаче, все се радваше и смееше. Сега, вече на 4 годинки, си е все такава веселушка. И как да не е! Кака и и батко и постоянно играят с нея, учат я на всичко.

Ели е малката глезанка в дома на сем. Христови. Няма как да е иначе!

Всички - и родителите, и децата, много обичат семейните почивки на планина. Често посещават Велинград, където си отпочиват сред красивата природа и топли минерални басейни. Това е огромно щастие най-вече за децата и после седмици наред разказват колко забавно е било.

И накрая искам да кажа, че семейството, което ви представих - семейство Христови от Враца, са едно задружно, щастливо и весело семейство. Всички си помагат и се подкрепят и знаят, че могат да разчитат един на друг. Зная, че винаги ще е така!


Към списъка »


Архив: Участници 2013 Участници 2014